MURS
rapmovent
TEATRE, MOVIMENT I RAP
Art per remoure el món
El Projecte
Rapmovent és un projecte que vol facilitar ser l'altaveu de nens i nenes cap a la comunitat.
A partir de propostes a través del cos, l’expressió i el teatre, ens endinsarem a conèixer aquells mandats inconscients que ens transmet el clan sobre la temàtica que volem enfocar (prejudicis de gènere, sexualitat i afectivitat, futur i expectatives professionals, bullying, autoestima i pressió mediàtica, pressió de grup i influencia...). Creem consciència i esculpim noves formes pròpies i autèntiques des del sentir de cadascú. Ho passem pel cos, la veu, i entre el que sorgeix en fem un VIDEOCLIP de RAP.
El procés es du a terme a diferents escoles paral·lelament. Posteriorment es realitza una TROBADA COMUNITÀRIA on compartim junts, alumnes, famílies i comunitat, els videoclips que ells han creat i compartir idees i reflexions per tan de que es doni un diàleg intergeneracional i comunitari.
A la vegada facilitem que els videoclips puguin extendre's i circular pels medis de comunicació de la zona i es puguin presentar a la festa major de la ciutat. Els videoclips creats són els missatges de tot allò que nens i nenes han qüestionat i volen cridar al món.
- Per a Cicle Superior de Primària, ESO i Batxillerat.
- 5 sessions (3 de 60 minuts i 2 de 90 minuts) + jornada de presentació i debat
Trajectòria: des de 2019, a totes les escoles de Badia del Vallès.


Objectius
- Generar un espai de trobada i intercanvi que potenciï la cohesió grupal
- Apropar a nous llenguatges artístics com a eina d'auto-descoberta i d’expressió
- Implicar a la comunitat per tal d’obrir el debat fora de l’entorn escolar (família, barri, ajuntament, espais socials)
- Facilitar propostes als mestres referents perquè puguin seguir aquest treball fora de les sessions puntuals que es realitzen amb el grup
- Endinsar-nos en la temàtica escollida però amb recursos de les arts escèniques
- Obrir els imaginaris per tal d’ampliar la mirada
- Potenciar l’autoestima i l’autoconeixement dels infants perquè puguin trobar les seves preferències
Metodologia i mirada
Utilitzem recursos de la pedagogia teatral, l’expressió corporal i la música.
Aquestes eines artístiques possibiliten als joves explorar les seves vivències des del joc, la confiança i la diversió. El descobriment de nous llenguatges enriqueix l’expressió i facilita la desinhibició i empoderament personal.
A partir d’eines teatrals es genera un espai on veure’ns, descobrir-nos i provar noves maneres de fer i estar, per esculpir i transformar la realitat més propera. Explorant altres alternatives atractives que a vegades s’auto-censuren per la por al rebuig social.
La nostra metodologia posa el focus en el procés que vivim al llarg del recorregut creatiu, tot i que a la vegada n’obtenim un resultat que permetrà cristal·litzar i compartir amb la resta d’alumnes de les escoles que hi participen, així com amb la comunitat, tot allò viscut i descobert.
